© 2011 Jolanda

Nieuw huis, nieuwe auto en van alles gaande

Ik kreeg op m’n kop van Brecht, dat ik zo graag een website wilde, maar er geen berichten op plaats. Betekent overigens niet, dat ik niets te vertellen heb! Juist heel veel, maar vind de rust gewoon even niet om een verhaaltje te tikken. Nu wel. Vrijdagavond, net klaar met het werk en zit nu in de schemer, op ons balkon van ons nieuwe, tijdelijke huis, met uitzicht over de rijstvelden een verhaaltje te tikken. Ik vind het nog steeds raar als ik me realiseer, dat we hier nu gewoon zitten en dat alles alweer zo snel normaal wordt. Niet vervelend, maar je raakt gewoon gewend aan de hitte, de onweersbuien, de mooie omgeving, overbeladen brommertjes, het verkeer, het eten ………..en wij draaien gewoon lekker mee.

Om het verhaal niet te lang te maken wat korte anekdotes van de afgelopen tijd:

Tuol Sleng bezocht. Een gevangenis die gebruikt werd in de Khmer rouge tijd. Heel heftig om te zien wat er allemaal gebeurt is. En nog maar zo kort geleden.

Tuol Sleng

Klaas op bezoek op de motor. Gezellig klaas dat je ff langskwam! Wanneer reis je weer door Phnom Penh?

Daaaaaag Klaas

Stukje wezen fietsen in de omgeving. We dachten een pontje te nemen naar ons dorp toe, maar kwamen op een eiland uit waar net een voetbalwedstrijd gespeeld werd.

Boedistisch centrum bezocht, waarbij we in ene getuige waren van monnikkinderen die les kregen van de oppermonnik.

Boedistisch centrum in de buurt

Boedistisch centrum in de buurt.

 

Afgelopen dinsdag Mira, Jeroen en de kids weggebracht naar Kampot. Daar gaan ze vakantie  houden en dan na 3 jaar Cambodja terug naar Nederland. Daar een lekker met de kids in de rivier gespeeld, nachtje geslapen en de volgende ochtend geweldig tochtje in de kano gevaren….oh en gefantaseerd over ons eigen bedrijfje (Cambodiactive) Op een actieve manier Cambodja leren kennen met ons. Beetje mountainbiken, kano varen, wandelen, marktjes bezoeken, Kamperen in de hangmat en eten van een kampvuurtje bereid door een local. (” Corinna en Wil, we willen deze vakantie graag op jullie testen in december ergens, dan gaan we in januari volgend jaar online:-)”)De winst die we maken (als we die maken) gaat naar de Khmer foundation, het weeshuis waar we naast wonen en werken. Leuk plan toch!

Kanoën door een mangrovepalmbomenbos

 

Woensdag met onze nieuwe auto naar ons stekkie verhuisd. Ongelooflijk hoe snel je spullen verzameld. We kwamen met elk twee fietstassen hier aan, maar de auto zat al helemaal vol!

 

Oh en ook nog iets over werk…vandaag een groep kinderen van een weeshuis vanuit Phnom Penh op bezoek gehad die we een solar workshop hebben gegeven. zie deze link.

Morgenvroeg op pad voor een mountainbiketochtje in Kirirom NP.

Iedereen een fijn weekend en tot over een tijdje!

Lihai,

Jolanda

p.s. We hebben post ontvangen! Bedankt, Ted & Anne, Erin & Chris en Cor & Marja. Erg leuk. Ik weet niet of nog meer mensen gestuurd hebben, maar dit is i.i.g. aangekomen.

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*