© 2011 Jolanda

Geen paarse krokodillen

Eindelijk thuis van een uitstapje naar Kampong Speu, hier 2,5 uur vandaan, waar ik samen met onze trainers een entrepreneurstraining heb gegeven.  Ook ik wil even het nodige kwijt over het “leuker kunnen we het niet maken-kantoor”

Ik was dus in Kampong Speu met de trainingvan van Pico Sol, alwaar ik om 13.20 werd gebeld.

13.20 “Hoi met Brecht, vandaag laatste dag dat we belasting kunnen betalen, anders betaal je morgen het dubbele.” Hm eens even kijken of ik dan nog iets voor mijn van kan regelen dan. Papieren met betalingsbewijs van 2010 liggen nog op kantoor, hier 2.5 uur vandaan en die heb ik eigenlijk wel nodig.”

13.45 op naar belastingskantoor inKampong Speu” Goeiedag ik wil graag betalen voor m’n belasting” ” Heeft u betalingsbewijs van vorig jaar bij zich?” (Tactiek, je van de domme houden) ” Uhm nee, moest dat?” “Yep, anders valt er niets te regelen” “Maar niemand heeft me dat ooit verteld en ik kan nu beter jullie betalen dan morgen de politie toch?” ” NEE geen betalingsbewijs van vorig jaar,dan nu niet betalen en geen paarse sticker” “Ja maar…..NEE….ja maar…..NEE…….ja maar…….NEE

14.45 Ik terug naar mn van, zonder resultaat. Komt er een vrouwtje naar me toe. ” Je moet gewoon teruglopen en die man vragen om even mee te lopen naar je auto, bied je hem 25000 Riel en dan wil hij vast een paarse stikker voor je printen.”  ” Oke, doen we” Zij met me mee. Stond ik daar te wachten, werd ik een apart kantoortje ingeseind. ” Wat ik nou eingelnijk wilde” ” Gewoon betalen(normaal hebben jullie daar geen moeite mee)” ” Nou we zullen eens kijken wat we voor je kunnen doen” ” Wat is het nummer van de sticker van vorig jaar die op je auto zit” Ik nummer gegeven. ” Hm, dat is het nummer van eenVRACHTWAGEN” ” Ja, maar ik heb geen vrachtwagen, kijk maar door het raam” ” Ja maar hier staat toch echt dat u een vrachtwagen heeft” ” Ja maar ik heb echt geen……hier staat….ja maar…..” PFFFF

15.30 ” Ik kan wel even kijken in de database naar uw kenteken”. ” Hm er is op dit kenteken nog nooit belasting betaald.” (Kan ik nu beter weglopen, voordat ik voor alle jaren belasting moet gaan betalen, nee laat ik toch maar vragen wat dit zou kunnen betekenen) ” Meneer,als er dus een verkeerde sticker op mn ruit zit en er is op mijn kenteken nooit belasting betaald wat zou dit kunnen betekenen?”

15.35-16.00

– Dat de sticker gestolen is van een vrachtwagen

– De vrachtwagen is gestolen van de sticker.

– Dat ze vorig jaar een verkeerd nummer genoteerd hebben

– Dat ze het nummer van een vrachtwagen genoteerd hebben.

– Dat uw auto van de vrachtwagen is gevallen.

– Dat de auto een keer gestolen is

– Dat uw auto vroeger een vrachtwagen was

– Dat uw auto toch echt een vrachtwagen is

– Dat uw kenteken vroeger van een vrachtwagen was

-….

-…..

16.00 Meneer van het wel-makkelijker-kantoor bedankt en zonder paarse sticker, maar na een enerverende middag terug gegaan naar mn training:-)

Binnenkort waarschijnlijk aan de politie het dubbele betalen…

Wordt vervolgd!

 

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*