© 2012 Jolanda

Wouw…..

Wat was dit een geweldig weekend. Ik wil het kort houden, maar het wordt lastig……stel je eens voor dat je met 6 vrouwen op pad gaat, waarvan er 4 bijna nog nooit uit hun dorp zijn geweest, in een houten hutje wonen, zonder inboedel, altijd aan het zorgen zijn en 2 dollar per dag te besteden hebben met hun hele gezin….Doordat ik elke vrije minuut die ik heb doorbreng om Cambodja te verkennen, vond ik het tijd om hen ook een kleine Cambodja ervaring  te geven. We zijn naar Kep, een kleine kustplaats en Kampot een plaatsje aan een mooie rivier met uitzicht op de bergen geweest. Het leek wel een schoolreisje….Van elke minuut werd dankbaar genoten en elke minuut werd er weer iets nieuws geleerd.  Hoe je je gordel om moet doen als je eenmaal uit hebt gevonden hoe de deur van de auto open moet, dat de zee zout is, sta je zelf niet meer bij stil, maar Sauwi en Seeng wisten dat niet, daarom werden er liters zeewater mee naar huis genomen. Dat je de wc kan doorspoelen met een knopje…nog nooit van gehoord en dat een matras eigenlijk beter voor je rug is…geen idee.

Het mooie van alles is dat ze het zo leuk vonden dat ze het weer willen gaan doen, maar dan naar Seam Reap……ze hebben bedacht te gaan sparen (kijken of het lukt…Cambodjanen en sparen…??) hebben allemaal een bedrag afgesproken wat ze per maand in het spaarpotje gaan doen en over een half jaar gaat het vrouwenuitje naar Seam Reap.

Nou dat was het wel…tot later,

Jolanda

 

One Comment

  1. corinna
    Posted September 11, 2012 at 12:02 am | #

    hee wat super leuk dat het weekend zo leuk was!! Helemaal tof joh, leuk dat je dat met hen hebt gedaan!!! OP NAAR SEAM REAP!!!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*