© 2013 Jolanda

Hoe trots kun je zijn?

Zozo. Laatste bericht van 15 Mei alweer…. Ingewijden weten dat we net terg ziijn van een maandje Nepal. Het grote uitzoekwerk van 1000+ foto’s is begonnen. Tot de tijd dat we die online zetten (gok komend weekend, maar Beloof niets!) hier een ouder berichtje van Jolanda wat nog niet geplaatst was.

 

Heel trots:-)

Vorig weekend, we hadden ronde 4 van de fietswedstrijden en er deden 7 meiden mee van het girlpowerteam en wat denk je….allemaal 2 rondjes uitgereden en dit waren niet de minste rondjes. Door rijstvelden, rotsachtige dirt-roadpaadjes en dwars door een pagoda met als supporters, de monniken.

En niet alleen de meiden maakten gebruik van de fietsen, ook de kids reden op de gesponsorde fietsen hun wedstrijdje mee. Trots of iedereen die hiervoor gedoneerd heeft!

Op Jeroen die een aantal weken geleden even liet weten een bakkie te komen doen en dus in ene op de stoep stond. Met hem weer een aantal mooie uitstapjes gemaakt en ja…ook Jeroen is een fietsfanaat, dus weer wat foto’s van fietstochtjesJ

Het zonneenergie-awarenessraisingproject. 3 weken lang dorpjes in en uit om presentaties te geven, solar workshops te verzorgen, showcase systems te installeren en roadshows te doen. Alles om maar bekendheid te geven over zonneenergie. In totaal misschien wel 4000 volwassenen en kids bereikt. Het picosol team heeft dit zelf georganiseerd, alsof ze nog nooit anders gedaan hadden. Daarnaast gingen er 4 jongens mee vanuit het Colt-weeshuis. Deze jongens hebben vorig jaar presentaties gehad over zonneenergie en stonden nu na de eerste week geoefend te hebben met de PicoSol staff, zelfstandig presentaties te geven en systemen te installeren. Je voelt hem al aankomen….trots dat ik was en trots dat ze zelf waren!

En nog meer bijzondere momenten meegemaakt…..Naast de pagoda waar de workshops werden gegeven zat een groepje mensen op een plastic zeil rond het kampvuur, tenminste zo leek het. Wat bleek toen ik een praatje ging maken. Ze waren een familielid aan het cremeren, gewoon tussen de rijstvelden in een kampvuurtje….bijzonder, mooi en intens!

 

One Comment

  1. sigrid
    Posted November 5, 2013 at 11:36 pm | #

    Hoi!
    Mooi dat jullie zoveel bereiken daar 🙂
    xjes Sigrid

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*