© 2011 Brecht

barang op brommer

Normaal ben ik niet zo van dingen doen omdat andere mensen het ook doen. Maar in het geval van een brommer maak ik graag een uitzondering. 🙂

Iedereen in Cambodja heeft een brommer. Toen we nog op onze fietsen op vakantie waren werden we gek aangekeken. (We werden wel geacht wat meer te kunnen betalen) Ook mensen waarvan ik me echt afvraag hoe ze het het bij elkaar kunnen sparen hebben toch een brommer. En alles gebeurd dan ook op de brommer. Jezelf vervoeren, je hele gezin vervoeren (2 volwassenen 4 kids is het record wat ik tot nu toe gezien heb), al je spullen naar de markt vervoeren, varkens vervoeren (in een kar achter de brommer), taxi spelen (met een grote zitplek achterop motodop genoemd, of met een kar er achter tuktuk genoemd), of een heel weeshuis vervoeren! (letterlijk, sprak vandaag iemand die een 20 persoons wagentje achter zijn brommer had zodat hij alle kinderen van zijn weeshuis tegelijk kon vervoeren)

Alle brommers zijn eigenlijk motors: remakes of moderne versies van de oude Honda C50/70/90 Zeker met mijn Honda verleden en omdat het gewoon heel fijn is om je eigen vervoer te hebben kon het dus niet uitblijven: We hebben een brommer gekocht. De echte droom van elke Cambodjaan: een Honda Dream 125 cc wilden we ons niet veroorloven. Het is een 2e hands Honda Wave geworden. 100 cc-tjes semi-automaat.  Hier op de gevoelige plaat gelegd met trotse bestuurder.

5 Comments

  1. Jolanda
    Posted June 14, 2011 at 1:59 pm | #

    En het volgende wat toch echt aangeschaft moet worden is een landrover, pickup of iets anders groots op 4 wielen:-) Val je tenminste nog een beetje op tussen alle brommers:-)

  2. Let
    Posted June 15, 2011 at 1:49 pm | #

    Ik zie een zeer trots jochie die in gedachten allemaal spannende avonturen gaat beleven op deze fantastische brommert. Zie die pretoogjes!!

    En wat een kicke uitlaat ook 😉

  3. brecht
    Posted June 15, 2011 at 2:28 pm | #

    🙂

    Er zijn nog mooiere hoor. Ben in gedachten al een echte oude HondaCub aan het restaureren, maar dit is voorlopig een heel handig vervoersmiddel en hij rijdt heel lekker!

  4. Posted June 15, 2011 at 9:09 pm | #

    nu wij hebben dat 18 jaar terug tog nog beter gezien en wel met aan hanger met boom stammen we hebben er toen zo om gelachen maar ook de bruids taart in lagen ging zo door de stad liefs anne

  5. Laurence
    Posted June 18, 2011 at 11:52 am | #

    Hi Jolanda ,

    Leuk te lezen dat jullie goed ingeburgerd zijn in Cambodja. Wij blijven jullie volgen.

    Veel succes,

    Laurence

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*