© 2011 Brecht

hoog water deel twee

Na een weekje vakantie kwamen we terug thuis: De rivier stroomt inmiddels op meerdere plekken de weg over. De auto staat ingeregend voor het huis, die gaat er voorlopig niet meer weg. En alle rijstvelden staan blank. De krant verteld inmiddels over ruim honderd doden en heel veel schade aan gewassen. De locals die we het hier vragen zeggen dat het elk jaar zo is. Arjen (die hier toch al zo’n 8 jaar komt en 5 jaar woont) heeft het zo bont nog niet meegemaakt. Tijd voor wat meer foto’s.

Typisch rijtje huizen langs de weg naar Sre Ampil. Let op de loopplank naar de verblijfsruimte onder het huis (waar nog gewoon gekookt werd)

 

Mevrouw wilde ons dolgraaag mee nemen voor een rondje in haar boot. Waarom niet? We varen nu op het weiland achter haar huis.

 

Voordeeltje: vissen dicht bij huis! Door het sluisje waar deze man op staat stroomt normaal een beekje van nog geen halve meter diep.

 

Onderweg naar Phnom Penh. Het water stroomt uit de rivier links de weg over en rechts de polder in…

 

….wat nogal wat schade aan de weg oplevert.

 

Op straat in PhnomPenh. Kinderen vermaken zich prima en bewoners hebben een tijdelijke infrastructuur aangelegd.

 

Weer of geen weer. Gekaart zal er worden.

Life goes on.

 

Mooi plaatje. De hutjes onderop zijn helaas echt huizen en geen schuurtjes van mensen die hoog en droog wonen. Ik hoop voor hen dat het water niet al te veel meer stijgt.

 

Voor de PhnomPenh foto’s en de link naar het krantenartikel bedank ik Patrick Kooijman. Die overigens nog veel meer mooie foto’s op zijn Facebook pagina heeft staan.

 

 

2 Comments

  1. ineke
    Posted October 27, 2011 at 3:24 am | #

    Hi Brecht en Jolanda, Ik heb weer met verbazing naar jullie foto’s en verhalen zitten kijken. Wat een andere wereld en dat jullie daarin wonen en werken. Petje af.Ik hoop toch voor jullie, en vooral voor de mensen inde ondergestroomde zgn huizen, dat de overstromingen gauw over zullen zijn. Hier gaat alles zijn hollandse gangetje.
    Groetjes, Ineke en Eddy

  2. brecht
    Posted October 27, 2011 at 8:24 am | #

    Hoi Inneke,

    Leuk dat je ook mee leest. Het water begint inmiddels wel al wat te zakken hoor (integenstelling to tin Thailand waar ze nu Bangkok zijn gaan evacueren). Maar juist daardoor wortd wel zichtbaar hoeveel schade water aan kan richten.

    groetjes, Brecht

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*