© 2012 Brecht

Ratanakiri

Vakantie, Ratanakiri, raar.

Raar want vorige week dacht ik nog de PchumBenh holidays thuis werkend door te brengen om zo vakantiedagen te sparen voor als Broer en zuslief langs komen. Maar door allerlei redenen die we hier maar als “onenigheid over het gevoerde beleid” zullen omschrijven deden hebben me doen besluitente stoppen op mijn werk. Zodoende ineens heel veel vakantie! Jolanda wilde ook wel weg, Sunny ook. Dus hals over kop besloten naar Ratanakiri te gaan. Stond al lang op t verlanglijstje en niet onterecht. Frisse lucht, bergen, jungle, watervallen. Heerlijk! Is een end rijden, maar dan heb je ook wat.

Ook raar is terugkomen in een stad die vol stroomt met mensen vanwege t overlijden van de vader van de Koning. Ik vind de koningshuizen hier (het zijn er meerdere!) altijd te ingewikkeld om me in te verdiepen. Maar Norodom Sihanouk was blijkbaar erg populair. Tienduizenden mensen. Allemaal in het wit met een zwart strikje. Allemaal geduldig wachtend op het moment dat de koning zou passeren en ze hem de laatste eer konden bewijzen. Hier wat foto’s.  Heel indrukwekkend om bij te zijn.

En nu dus nog steeds vakantie. Da’s raar! Dat Jolanda vanochtend gewoon naar t werk gaat en ik niet weg hoef. Dat ik vanaf nul kan bedenken wat ik wil gaan doen. Raar. Eerst maar even wat vakantiefoto’s online zetten.

 

 

2 Comments

  1. Jasper
    Posted October 18, 2012 at 7:42 pm | #

    Cool! Volgende BBQ zal ik ook eens een stuk bamboe inzetten…

  2. wanda
    Posted October 19, 2012 at 2:23 am | #

    hey Jo en Brecht, ziet er weer uit als een te gekke vakantie!! Bijzonder ook dat “wortel”snijwerk. Misschien gaan mensen dat daar wel doen als ze geen baan hebben;-)!

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*