© 2015 Brecht

North Vietnam

Vietnam, wie goed op de kaart kijkt ziet dat het hele uitstapje in Vietnam ons geen meter dichter bij huis heeft gebracht. Op aanraden van vrienden maakten we echter een klein ommetje en dat kleine ommetje werd een grote. Want het heeft ons op alle punten positief verrast.

Het landschap bijvoorbeeld, wat al begon bij de grensovergang gelegen op een bergpas, wat een prachtige binnenkomer opleverde. Nog vele bergen en passen volgden. Het Noorden van Vietnam met de spitse kartsrotsen en prachtige rijstterassen,vaak in nevelen gehuld is werkelijk sprookjesachtig om door te fietsen.

En dan de mensen, we waren gewaarsschuwd dat de Vietnamesen nogal hard en stug waren, minder vriendelijk als andere aziaten en vooral uit op je geld, maar dat is 100% meegevallen. De gastvrijheid is werkelijk ontroerend geweest. Wat ook al  begon op de grensovergang, waar de grenswachter nog even stopte om ons wat Vietnamees te leren en een goede reis te wensen. Maar er was zo veel meer. Zoveel dat ik er maar een paar kan noemen

  • De vele families die ons uitnodigden om mee te eten (en om rijstwijn te drinken, fietstoeristen dronken voeren lijkt een nationale hobby te zijn).
  • De familie van het guesthouse die ons het Chinees nieuwjaar  mee liet vieren en ons werkelijk 5 kilo lunchpakket mee gaf de volgende dag.
  • De meneer die (na veel rijstwijn dat wel) spontaan voor ons begon te zingen.  (waarop wij maar het beantwoord hebben met het wilhelmus)
  •  De mensen waar we het huis mochten zegenen door wierook  aan te steken en in hun huisaltaar  te plaasten
  • De twee jongetjes die tijdens een lucnhpauze aan een watertje gefacineerd (maar op 5 meter afstand) stonden te kijken naar ons brandertje waar we instant noodles kookten, plots verdwenen om 10 minuten later terug te komen met een hengeltje waarmee ze een visje gevangen hadden om dat aan ons te komen geven.

Het is bijna tijd om afscheid te nemen, morgen zullen we China inrijden. Jammer om Vietnam achter te laten, fijn om weer onderweg richting huis te zijn.

beneden de foto’s hier ook nog een link naar de aangepaste route (we slaan Tibet over en gaan door ” de Stannen”)

5 Comments

  1. Sigrid
    Posted March 3, 2015 at 6:20 pm | #

    Leuk verhaal weer! 🙂

  2. Jasper
    Posted March 3, 2015 at 6:25 pm | #

    Gaaf! Zat er nog een beetje vlees aan het visje?

  3. Annemie
    Posted March 3, 2015 at 7:43 pm | #

    Prachtige foto’s weer.Volgens mij moeten jullie Europa straks maar overslaan na zo veel indrukwekkende landschappen.

  4. Posted March 4, 2015 at 9:40 am | #

    Super leuk om te lezen! Mooi verhaal. Veel plezier in China!

  5. Erna
    Posted March 10, 2015 at 2:55 am | #

    Geweldig om jullie verhalen te lezen. Wat een gewedig avontuur, blijf ervan genieten. Groeten uit Kamerik

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*