© 2011 Brecht

verbonden voeten

Een aantal factoren als: veel op slippers lopen, slecht wegdek, veel in de werkplaats bezig, maar vooral ook:… gewoon Brecht zijn, zorgt ervoor dat ik nogal wat wondjes op mijn voet heb. Warm weer slecht genezen, beetje ontstoken… gaat wel over dacht ik. Ging eigenlijk ook wel al beter. Maar zaterdag kon ik wat tijd vrij maken in Phnom Penh en ging dus toch maar even medisch advies inwinnen.

Dokter was nogal onder de indruk en wilde de gelijk alles schoonmaken, ontsmetten en inpakken. Prima, dacht ik. Totdat ie vond dat alcohol alleen het niet schoon zou krijgen restjes uit de wond begon te trekken. auw!  Spuitbusje verdoving er op hielp niet. “you fine” vroeg de dokter? “I think I will have to puke if you keep hurting me like that” zei ik. Dus hoppa, ook maar een inject (weer auw!) met verdoving er achter aan.   Kon ie gelijk een scalpel inzetten, ik voelde toch niks meer. En passant vond ie ook  nog een wondje op mijn scheenbeen en een stuk hout in mijn teen, pakte hij ook maar gelijk mee, lekker efficient. Toen de dokter eindelijk klaar was leek ik wel en mummie.En dan ziet het er zo uit.

 

Maar goed, ik dacht eigenlijk aardig gezond de kliniek in te bezoeken, maar kwam er 2 uur later, volledig ingepakt, me een verdoofde lamme voet met extra gaten er in, misselijk van de pijn en 170 dollar lichter weer uit.  Lekker dagje.

Inmiddels wel al beter hoor, doe er zelf wat mider verband op zodat t er wat vriendelijker uit ziet. Ik heb gelijk ook maar schoenen gekocht. Voortaan wat beter beschermd naar mijn werk 🙂

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*