© 2015 Jolanda

Een grote verrassıng

Azerbaijan Georgıe en Turkye,

Als je je niet te veel voorbereid op de landen waar je doorheen fietst komt alles als een verrassing en dat is dan ook hoe we deze drie landen hebben ervaren. Een grote verrassing!

Azerbaijan, waar we voor het eerst sinds ons vertrek langer op 1 plek bleven. Fijn om even nıet op een zadel te hoeven zitten. Leuk ook om de aanloopsfeer naar de Europese spelen te proeven. Baku heeft zıch door de olie-inkomsten enorm snel ontwikkeld waardoor het een erg westerse sfeer uitstraald, met veel grote nieuwe autos, winkels, grote panden etc. De rest van het land is een bijzondere mengeling van oostblokkerige appartementen en kleine bergachtıge dorpjes.

Georgie, waar alles net als in azerbaijan groen, groener, groenst was, waar we definitief over zijn gegaan van rijst met een prutje naar vers brood met kaas en waar we menigmaal de lokale wijn geproefd hebben. De kerkjes op de meest onmogelijke plekken en kloosters in grotten waren net als de vele moskeeen in Turkye super mooi om te zıen.

Turkye bestempelen we beıden als ruıg qua natuur (heel veel heeele steile heuvels, ruige bergen en de zee) en warm qua mensen. Wat een ontzettend mooi, lief, gastvrij volk!! We zijn er ruım 3 weken doorheen gefietst en hebben ruım 3 weken tegen elkaar gezegd….hier moeten we echt nog een keer terugkomen.

Tja en dan hebben we in ene Istanbul bereikt en steek je de Bosporus over en staan we ın Europa…..en komt Nederland in ene wel heeeel dichtbij. Nog iets minder dan 6 weken, dan hopen we aan te komen op Kamerikse bodem.

Tot die tijd volop genieten van alles!

7 Comments

  1. Sigrid
    Posted July 8, 2015 at 10:08 pm | #

    Jeetje! Wat goed! Minder dan 6 weken is ineens heel snel 😉 Knap hoor! 🙂

  2. Heleen
    Posted July 8, 2015 at 10:55 pm | #

    Prachtige foto’s weer! Zes weken……..wauw, bijna!!
    Succes en tot gauw!

  3. Mira
    Posted July 9, 2015 at 2:01 am | #

    Wat geweldig om op deze manier mee te kunnen genieten van jullie tocht en indrukken. Elke keer een feest! Enjoy het laatste deel.

  4. Marco en Rianne
    Posted July 9, 2015 at 4:17 am | #

    Hey hallo daar!

    Wat een fantastisch verhaal weer en wat een gave foto’s!
    Succes met reis door Europa en geniet (het wordt steeds vlakker :))

    Groetjes van ons

  5. Bert Zoetebier
    Posted July 9, 2015 at 1:59 pm | #

    Hoi Brecht en Jolanda,

    Wij, Bert Zoetebier en Hennie Hamersma hebben jullie ontmoet in Kunming.
    Jullie fietste een stukje met ons mee door de stad naar het busstation en daarna hebben we jullie nog een keer ontmoet in Shangri-La, in een guesthouse. Wat gaat dat snel nog zes weken. Dat we jullie in China ontmoette lijkt nog maar een maandje geleden. We zijn jaloers op jullie mooie fietsreis. Veel plezier met het laatste stukje en misschien tot ziens.
    Hennie en Bert

  6. Linda Vergeer
    Posted July 10, 2015 at 11:52 am | #

    Hi Jolanda & Brecht,

    Prachtige foto’s zeg!
    Echt TE-WOWW…GE-WEL-DIG

    Geniet van jullie fietsreis!

    Toedels, André & Linda

  7. B(r)oertie
    Posted July 23, 2015 at 11:55 pm | #

    hey jo en brecht
    eindelijk jullie site gevonden denk gaat gelijk een berichtje zetten, ziet er toppie uit, word al bijna jaloers. ik heb het ook even geprobeerd om alles op de fiets te doen, maar naar een keertje op en neer naar pa en ma te zijn geweest heb ik toch de auto weer gepakt.. haaste spoed is zelde goed maar wel makkelijk.. geniet nog even van jullie geweldige avonduur en tot snel oja met lise is alles goed, die wacht tot jullie terug zijn hihi

Post a Comment

Your email is never published nor shared. Required fields are marked *

*
*